Erwin Speklé

Ergonoom

ArboUnie

Erwin Speklé is ergonoom bij Arbo Unie en adviseert organisaties over diverse onderwerpen, in het bijzonder de ergonomie van huidig en toekomstig kantoorwerk. Dit thema is zeer actueel aangezien niet alleen steeds meer mensen met de computer werken, maar ook omdat medewerkers dit door COVID-19 vooral thuis zijn gaan doen. Erwin is gepromoveerd

op onderzoek naar arm-, schouder- en nekklachten bij computerwerkers en publiceert nu vooral over de effecten van langdurig zitten. Daarnaast neemt hij actief deel in het debat over kantoortuinen. Hij is ‘past-president’ van Human Factors NL, de Nederlandse ergonomie vereniging.

 

11.50 – 12.15 uur

Eenvoudig aan de slag met veilige werkomstandigheden thuis

Steeds meer mensen wordt gevraagd om thuis te gaan werken. Niet iedereen heeft thuis dezelfde middelen tot zijn beschikking als op kantoor. Hoe zorg je er nu voor dat medewerkers ook thuis optimaal kunnen werken? En hoe voorkom je als werkgever dat medewerkers een verkeerde houding gaan aannemen omdat stoel, bureau en beeldscherm niet goed staan. Hierdoor kunnen zij op den duur minder productief zijn of zelfs klachten ontwikkelen en uitvallen.

Ergonoom Erwin Speklé geeft een aantal praktische tips tips om de thuiswerkplek Arbo-proof in te richten. Tevens laat hij zien hoe je met een eenvoudig online werkplekonderzoek het welzijn en de vitaliteit van medewerkers eenvoudig kunt verhogen.

MindCampus.png
Remote werken & engagement is een merk van MindCampus B.V
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte
F academy.png